Project voorjaar 2018

The Sprig of Thyme


Het voorjaarsproject van Canticum Novum brengt meteen de lente in huis. Tijdens het concert The Sprig of Thyme staat een verscheidenheid aan kruiden, vogels, bloemen en bomen symbool voor allerlei aspecten van het dagelijks leven.


De Britse componist John Rutter (1945) schrijft hoofdzakelijk koormuziek en hoewel de meeste mensen hem kennen van zijn kerkmuziek, heeft hij ook prachtige vocale arrangementen gemaakt. In de cyclus The Sprig of Thyme heeft John Rutter elf folksongs verzameld van de Britse eilanden en Ierland: liedjes die van generatie op generatie zijn doorgegeven met vertellingen over het leven van gewone mensen. Ze schetsen een mooi beeld van menselijke ervaringen. In simpel en direct taalgebruik vertellen de liederen over de complexiteit van het leven, en zeker over de liefde!
Rutters stijl wordt omschreven als eclectisch: met veel invloeden uit Europese koortradities, vermengd met sporen van popmuziek en jazz. In The Sprig of Thyme levert dit sprankelende arrangementen op waarin alle aspecten van de liefde aan bod komen: onschuldige meisjes, knappe jongens, verloren liefdes, de pijn van bedrogen zijn, de wijsheid van het huwelijk. Het stuk wordt afgewisseld met bekende en minder bekende Engelse madrigalen uit de 16de en 17de eeuw van onder meer Thomas Morley, John Farmer en John Wilbye.


Meedoen aan dit leuke project van Canticum Novum?

De repetities worden gehouden op de dinsdagavond in Dorpshuis Sion/Nois in Hulsen (Nijverdal) onder leiding van Mariette Effing. Er wordt zowel a capella als met pianobegeleiding gezongen in een kamerkoorbezetting. Zangervaring is een vereiste, evenals de mogelijkheid om zelfstandig de partijen in te studeren, al dan niet met behulp van mp3’s. Aan nieuwe deelnemers kan worden gevraagd een stemtest te doen.


Data:

Repetities 2018

januari: 23 – 30
februari: 6 – 13 – 20
maart: 6 – 13 – 27
april: 3 – 7 (repetitiedag) – 10 – 17 (generale repetitie)

Concert

zondagmiddag 22 april 2018, 15.30 uur, Huis van Cultuur en Bestuur, Nijverdal

 

Kosten:

€ 135,- voor deelname en € 25,- voor koffie/thee tijdens de repetities, te betalen in vier termijnen.