Misa Criolla 2018

In het najaar van 2018 start Canticum Novum met de voorbereiding van haar volgende concertreeks, opnieuw onder leiding van dirigent Hans Tijssen. Tijdens tien repetities en twee koordagen werken we aan een drieledig programma:

  • Europese en Zuid-Amerikaanse (advents)muziek (koor)
  • Argentijnse (volks)muziek door professionele musici uit Argentinië
  • Het Alleluia én de Misa Criolla van Ariel Ramirez (met koor)

Canticum Novum neemt deel aan een overkoepelende concertreeks van Hans Tijssen, waarbij hij op verschillende data en locaties de Misa Criolla uitvoert, steeds met Javier Rodriguez, Daniel Morcos en Fana Martinez op (slag)instrument en als solisten. Zij brengen als professionele Argentijnse musici de Misa Criolla op meeslepende wijze tot leven. Canticum Novum, het Huygens Vocaal Ensemble en kamerkoor Cantabile nemen bij toerbeurt de koorgedeeltes voor hun rekening.

Meedoen aan de Misa Criolla met Canticum Novum?

Repetitieavond is de dinsdagavond, in Dorpshuis Sion/Nois in Hulsen (Nijverdal). Er wordt zowel a capella als met pianobegeleiding gezongen in een kamerkoorbezetting. Zangervaring is een vereiste, evenals de mogelijkheid om zelfstandig de partijen in te studeren, al dan niet met behulp van geluiddragers. Aan nieuwe deelnemers kan worden gevraagd een stemtest te doen. De repetities voor dit nieuwe project starten op dinsdag 18 september 2018. De koordagen zijn op 6 oktober en 17 november. 

Verdere informatie en opgave via het contactformulier op onze site

Concertdata

  • zondag 2 december 2018, 15.30 uur, Regenboogkerk, Nijverdal 
  • vrijdag 7 december 2018, 20.30 uur, Grote Kerk, Almelo